05 April 2009

Romance Of Three Kingdoms


Habis jugak aku main game Romance Of Three Kingdoms...dah berbulan-bulan aku main nie tak habis2 jugak kerana dicampur dengan kesibukan dan kebosanan aku nak menghabiskan game ini. Game ini hanya untuk orang yang suka atur strategi seperti aku nih... hehe... atur punya atur, kena serang balik...hehe.

Aku memang suka giler dengan game Romance Of Three Kingdoms kerana game ini based kepada sejarah silam negara China yang daripada 1 negara besar, berpecah menjadi kepada 3 negara besar dan bermula perebutan 3 kuasa terkuat. 3 kuasa terkuat diperintah oleh Liu Bei, Cao Cao dan Sun Quan.

Tapi aku main game menggunakan watak aku sendiri. Hehe. Lepas nie boleh fokus kepada benda lain pulak... hehe

Dulu aku ada beli buku komik pasal aku kagum ng watak dalam komik seperti Liu Bei, Zhou Yun, Zhauge Liang, Pang Tong dan ramai lagi... Setiap orang ada kebolehan masing

2 comments:

metalrizca said...

takde cheat code ke..?
=P

ZuL said...

muah muah muah....mana ada cheat code...tp senang jek nak main menda nih kalau tau taktik...sebelum main, baik habiskan tutorial...kasi unlock semua officer. baru start main...

aku x habiskan tutorial so kurang officer seperti zhauge liang dan ramai lagi...