12 June 2008

3rd Interview

10hb Jun aku dpt interview di MSO Cooperation. Aku apply melalui internet which is recommended by mo old friend from ikram long time ago. Then aku apply,tak sampai 5 hari aku register dia sudah call aku untuk interview pada keesokkan harinya. Then pergi laa interview kat belakang Hotal Pan Pasific Kota Bharu nie. Pergi awal sikit,tengok2 sudah ada org yg lebih awal dari aku.Aku giliran yg ke 3,1st interview tu memang lama giler,dekat 1 jam lebih jugak. Sampai org no 2 tu terpaksa cancel sebab ada meeting kt USM. Then bila turn aku masuk pn borak-borak laa sikit. Semua soalan dia aku leh jawab cuma satu jek soalan yg aku tak leh jawab. Haha....

Dia tanya,kalau salah seorang pekerja bawah awk yang ada experience dekat 30tahun, lepas tu tak setuju dengan apa yg awk suruh dia buat,apa yg awk nak buat? Diam kejap aku bila dia tanya soalan cm tu. Ada laa dalam 5 minit aku fikir cm mana nak jawab. Last aku cakap kena bincang lah dengan dia,kenapa dia perlu buat tidak mengikut apa yg ada dalam plan.Mesti ada sebabnya. Kalau tidak ada sebab,just main rasa2 mmg tidak boleh diterima.Every works is being done must have it's own reason. Lepas tu dia kata ok.Then dia bt conclusion bahawa aku mmg tak buat homework b4 dtg interview...haha. lantak pergi laa,coz aku gi interview kt kelantan tu pn mmg saje jek nak test. Aku igt company consultant,rupanya company contractor..haha.

Apapun terima kasih kepada En. Syukri(Pengarah Urusan MSO Cooporation Cawangan Kelantan) kerana menkritik aku yg masih dikategori newbies...Hehe

2 comments:

icice said...

ada tau keje kosong kat area mlaka tak? :D

pola said...

Semoga beroleh rejeki....