05 December 2009

Shopping Sakan...

1st of all i wanna to congratulate to my beloved friend IRA on behalf of her marriage today. Now you have becom someone wife and i hoping it will last forever happily ever after. Beside that i also want to congratulate to me friend a.k.a my classmate = Pen coz he and his beloved girlfriend will be marry on this 27/12 at shah alam and i wanna to apologize because i couldn't come to your wedding. But I'll will try to, because my cousin will get marry also on 26,i guest,let me check my calender later on.

NeXt

Aku nak cerita aki gi shopping kt Rantau Panjang hari ini. Dalam jam 1.30tghari tadi,aku ajak schoolmate aku kuar makan kt kfc, pastu alang2 2-2 takde kerja, aku kasi cadangan tok pi rantau panjang, shopping sikit2...hehe. Lepas tu aku pulang keumah utk simpan kete n pergi dengan kereta dia. Sebelum pergi tu,aku pi bank islam,pergi mengosongkan saki-baki pinjaman ptptn aku time belaja.. hehe. dekat2 setahun baru aku dapat habiskan sakit baki loan dalam akaun bank islam.

Lepas cucuk duit, apa lagi terus bertolak ke rantai panjan. Seb baik hari tak hujan tp sepanjang perjalanan ke rantau panjang, tebing-tebing jalan raya dipenuhi dengan air hujan yang hampir surut. Banyak baju-baju yang aku nak beli dan ini ialah antara barang yang aku beli kt rantau panjang.



Memula baju ini diaorang offer RM45. Lepas tu aku mintak kurang lagi leh dapat RM40. Ada sesetengah tempat tu kasi harga cekik darah. RM55,terus aku xjadi beli. Pergh,ingat kedai dia jek yg ada baju cm gini. Hehe


Ini lak baju jersey barcelona. Mmg aku dok cari lama sungguh,cuma tak letak nama Messi ng no 19 dia jek. Kalau boleh letak,mmg aku dh letak dh.hehe. Harga baju ini RM30 gred AA. Lepas tu aku mintak kurang lagi,dia kata dh tak boleh coz aku tanya kedai lain-lain Harga kt kedai lain RM25,tp gred A sahaja. Aku dh jadi serba salah dh. Aku tengok/rasa perbezaan antara kain yg gred A dengan AA pn dh dapat tahu perbezaan. Beza Rm5 jek,tp kain lagi elok yg gred AA. Lepas tu aku pn apa lagi,jadi laa nak beli ng harga RM30. Lepas tu,aku tanya, ada stok yang lain-lain tak coz ada koyak sikit kt lehernya.

Ini ialah gambar yang sedikit terkoyak menyebabkan aku tak jadi nak beli dengan harga RM30. Baru jek aku nak kuar dari kedai dia, penjual pn bagi aku Rm25... sebab koyak sikit. Koyak pn aku rasa sebab dia tarik bekas tag dia nih,bukannya apa pn. Lagipn aku tengok, baju yang tergantung tu jek yg ada. Yang lain-lain xde dh. Kat kedai lain-lain xde jersey gred AA. Hanya kedai dia jek yang ada gred AA. Disebabkan koyak sedikit,terus jatuh nilai harganya. Hehe. Jadi RM25


Harga baju ini ialah RM25. Kain dia lembut selembut jersey, ada kaler merah,tp tak menarik perhatian aku. Takut merah menyala kat site. Nk cari kaler lembut sikit.

Harga seluar ini RM16, mahal gak sbb kain dia yg best.

Baju ini ialah baju yg 1st aku beli setibanya aku kt rantau panjang. Harga baju ini ialah RM15

Topi ini lak harganya RM16. Topi ini saje jek aku beli, nak cover kepala aku kt site. Topi nie leh dual. Maknanya,kalau pakai terbalik pn boleh.

Seluar ini lak harga RM10. Murah jek harganya

Baju ini lah yang paling susah aku nak cari kt rantau panjang. Nak cari saiz XL tp tak jumpa. So last-last aku beli yang saiz L dengan RM38. Aku dh penat nak pusing dh dan tambahan semua kedai dah nak tutup kerana jam dh nak masuk kul 6. Skg baru aku tau,malam diaorang tak bukak.

Tambahan sikit. Ini ialah hp yang terbaru aku beli. Aku terpaksa beli hp baru ini pn sebab aku dh pakai no. baru. So sekarang ada 2 no. 1 no office dan satu lagi no peribadi.


Dan yang ini lak,saje jek nak show rig yang aku miliki iaitu PC(Baby Red Dragon Platform), PSP-2000,2 bijik HP, Speaker Evo7 dan Samsung LCD moniter 23.3". Pergh...Mmg best pakai lcd besar2 nie. Lebih2 lagi tengok HD movie, mmg menarik. Thanks to tubu...

3 comments:

cHiN said...

ade kah tubu membelanja ko lcd tersbut? aku nak mintak jugak lah! AHHA

ZuL said...

mintak laa kalau dapat...ko tayang body pn belum tentu lagi dia akan belikan tok ko... ahaha

karengurlz said...

hp mcm hp aku..