19 December 2009

Terapi


Tengah bulan lepas, aku pergi pusat terapi untuk menyembuhkan kepelbagaian penyakit. Nama pusat itu dipanggil Alpha One. Pusat terapi tu menyediakan mesin terapi yang dipanggil Bios 9000. Korang leh google tentang masin itu. Made from Japan. Harganya...mahal giler, hampir 496,595.78 yen. Termenung gak klu nak beli mesin nie, harga hampir sama dengan kete. Tapi memang ramai gilew orang yg pergi terapi sebab tak mampu nak beli mesin tu. Pusat terapi tu sudah beroperasi selama 3@4 bulan barangkali dan telah mendapat sambutan yang amat mengalakkan. Cuma majority tak dapat beli mesin itu sebab terlalu mahal dan ada yang tak mampu. Sape yang tak mampu tu hanya boleh pergi terapi kt Center Kubang Kerian nie.

Kat Center tu hanya ada 5 orang assistant iaitu Ida,Ira,Maik,Amar....lupa lak sorang lagi sbb jarang ketengok. Hehe...

Majority yang pergi terapi ini ialah orang-orang tua. Bila aku pi terasa tua lak diri ini... sedangkan semua assistant semua umur setahun jagung baru. Lebih muda dari aku...pergh... Rata-rata memang ramai yg mengalami pelbagai masalah penyakit yang datang ke pusat terapi ini.

Tapi bukan semua orang yang boleh buat terapi ini. Mereka yang:

1)Mengandung
2)Memakai Bateri di Jantung
3)Berpenyakit Kanser yang disahkan oleh Doktor

Mereka ini tidak boleh buat terapi kerana boleh menjejaskan lagi kesihatan mereka.

BTW, mudah jek terapi ini,masuk center, duduk dan pasang mesin...Itu jek. Lagi lama lagi bagus kalau buat terapi ini.

Setakat yang aku try ini,terasa laa hasil sikit2,kaki aku semakin kurang sakit, tido pn senang, stress pn rasa kurang... dan macam-macam lagi. So kalau yg kaya raya boleh laa beli mesin tu. Kalau yg terasa tak mampu boleh jek buat terapi kt center.

P/S : Sejak aku pergi terapi ini tak penah lagi aku tinggal terapi...Ari2 pergi.Seb baik laa ada Ida kita. Leh aku jadikan penenang jiwa lepas waktu kerja yg stress.... kekek

6 comments:

metalrizca said...

ni mesin yang cam mesin urut guna arus elektrik tu ke??

ZuL said...

yeap

missgee said...

Sekali wat terapi tue..
bape kena bayar??
Mesti mahalkan??
tak mampu..
tak mampu..
hehehe

ZuL said...

free jek pi terapi tu...xde kena apa2 bayaran. cuma ada sesetgh tempat dia caj rm3 per session. Hanya untuk cover bill elektrik n sewa kedai. itu jek

|arieza| said...

ko plak bayar berapa?

ZuL said...

aku xkena bayar apa2...free of charge...