09 March 2008

Pilihanraya Sudah And Bad Day

hah...pilihanraya pn sudah habis. so apa lg...mari kita tubuhkan parti yg demokrasi....Pak Lah tak mampu nak pertahankn BN lagi.Kebanyakan aku survey dlm internet,ramai yg puas hati Pas @ parti pembangkang yg menang byk kerusi. Well....suara rakyat mengatasi segala2nya...aku tidak memilih mana2 parti tp apa yg aku harapkn Malaysia sentiasa aman dan damai...Kes pergaduhan kt Kampung Rusila,terengganu, yg melibat kan ahli2 PAS kat terengganu tu mmg satu tindakan yg bodoh laa...Ada usaha membawa anak hadi awang tu sbb kes tahan bas sbb igt umno bwk penyokong hantu,kereta polis kena serang dgn penyokong2 umno...pecah cermin kereta polis tu sampai ank hadi awang pn cedera terkena serpihan kata....pas nie nk kata apa lak puak2 hadi nie...isk...

Berbanding dgn kelantan dan terengganu,kedua2 negeri dikatakan 'panas' tp faktor pemimpin yg menjadi penentu. Tok Guru Nik Azizdgn style 'sejuk' menenangkan penyokong2 fanatik dia manakala Ustaz Hadi Awang nie menambak kn lg 'kepanasan' kt terengganu. Sbb itu laa terjadinya pergaduhan kat terengganu...bahkah,mengikut info...Rusila tu bekas penyokong kumpulan ajaran sesat al-Arqam...

Sungguh mengejutkan bahawa Datuk Seri Awang Adek,Annuar Musa,Datuk Sharizat n paling aku happy skali samy value pn turut kalah dlm pilihanraya kali ini....best2...persaingat yg sengit...mana taknya,TV,mediamassa BN konker,tp semua itu tidak boleh mengalahkan suara rakyat...Suara rakyat yg paling berkuasa...

kat office aku nie,tak habis2 lg dok bercerita pasal politik...pg yg fresh rsa cm nk sakit balik lak..adoi laa makcik2...bila laa mau stop bercermah...kepala aku nie nk sakit balik dgr korang ceramah...bkn ceramah ng relex tp serious....takleh arr org ceramah kat pejabat...karang aku fire balik diaorg karang,tak elok lak....nanti terasa lak org tua tu...hehe

Tp apa pn kita tgk perubahan yg cm mna Tok Guru akan bt utk negeri kelantan..

Aih,ini part bad day/bad mood/ segala2nya bad...Semalam,aku kena gi umah akak aku lg....sbb nak kena jga rumah dia....tuan empunya rumah lak,gi jalan2..tak ke celaka cm tu...aku pulak yg perlu menyusahkan diri jaga rumah dia...rumah diri sdiri dh tak leh nak jaga nak suh org lain jga...klu rsa2 tak leh nak jga...wat apa gi jalan2 lg...bodoh...bangang tul...igt aku nie org suruhan dia ke apa....dlu waktu aku kat unisel,nak mintak tlg dia dtg unisel ambil barang2 pn bukan main liat lg....skg bila turn dia lak...senang jek...klu aku nampak cm malas,kasi tau ng mak...tak ke celaka cm tu...mak aku tu selalu memihak kat akak aku....takkan aku nak marah lak ng mak aku tu @ tinggikan suara...apa lg,bersabar laa...tp sabar aku ada batas jgk...semalam mak aku paksa jgk aku gi umah akak aku...then aku apa lg,dgn panasnya terus kuar rumah dgn pintu rumah tak tutup...semua tak tutup...pegi mampos lah org rumah tu nak jadi apa pn....then

igt call laa beberapa org igtkn leh ilang rsa panas baran tp masih sama jek...bkn apa,ada call sorang tu...sbb kelamarin dlu janji nak call...tp tak call sbb tertido..tak tau kenapa tetiba letih teramat sangat semalam...so aku ganti laa semalam..tp bila call asyik sibuk ng pilihanraya lak...agak terkilan lh jgk org lyn cm tu....dh laa hati tgh panas....last2 call sorang lg....sejuk sket dpt borak2 ng dia....walaupn kejap almaklum dh,dh tido....waktu tu kat2 pkl 2......

1 comment:

pola said...

hmmm... (^_^)