19 October 2008

HTC TYnT II

Setelah berhempas pulas,memilih PDA, akhirnya aku berjaya juga membeli PDA yang aku idamkan selama ini. Hehe ... Best pakai PDA nie,hanya untuk orang yang berminat memakai sahaja laa. Kalau yang tak berminat tu,memang tak best pakai. Dan aku rasa berbaloi dan puas hati memakai PDA brand HTC TYnT II nih. Hehe

Ciri-Ciri PDA HTC TYnT II A.K.A HTC Kaiser


Operating System: Windows Mobile 6 Professional AKU 0.2.0
CPU: 32bit Qualcomm MSM7200 Chipset
CPU Clock: 384 MHz
ROM capacity: 256 MB (accessible: 145.24MB)
RAM capacity: 128 MB
Display Type: color transflective TFT , 65536 scales
Display Resolution: 240 x 320
Display Diagonal: 2.8 "
Microphone: mono
Speaker: mono
Audio Output: Proprietary jack
Cellular Networks: GSM850, GSM900, GSM1800, GSM1900, UMTS800, UMTS850, UMTS1900, UMTS2100
Cellular Data Link: CSD, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA
Call Alert: 72 -chord melody
Vibrating Alert: Supported
Positioning Device: Touchscreen
Keyboard: Slide-out QWERTY-type keyboard, 41 keys
Directional Pad: 5 -way block
Jog / Scroll Wheel: Pressable rotary scroll wheel
Expansion Slots: SDIO, microSD, TransFlash
Serial: RS-232 , 115200bit/s
USB: USB 2.0 client, 60Mbit/s , USB Series Mini-B (mini-USB) connector
Bluetooth: Bluetooth 2.0
Wireless LAN: 802.11b, 802.11g
Multimedia Telecommunication
Analog TV: Not supported
Analog Radio: Not supported
Satellite Navigation
Built-in GPS: NMEA 0183
Built-in Digital Camera
Main Camera: CMOS sensor, 2.8MP
Autofocus (AF): Supported
Built-in Flash: Not supported
Secondary Camera: CMOS sensor, 640x480 pixel
Battery: Lithium-ion , removable
Battery Capacity: 1350 mAh

Seperti yang aku cerita pada POST yang lepas, aku usha-usha dulu dalam forum lowyat,pastu cari dalam lelong.com.my... tapi aku kurang percaya sedikit dengan user dalam lelong.com.my. Tapi entah kenapa aku boleh pergi beli dengan user bernama siaokialeong. Pasal boleh dipercayai kot walaupn user baru. Aku pn mula-mula was-was jugak nak beli. Pasal,user baru...bru nak berjinak dengan jualan internet nie. Takut gak kena tipu. So usha lagi sedetail-detail,last-last aku gamble sahaja beli PDA dengannya. Katanya dia dapat PDA tu dari distributor. So aku lagi laa convince nak beli dengannya pasal kalau beli dengan distributor sure dapat murah sikit daripada jual kat kedai. So beli laa aku dengan user bernama siaokialeong. Sebelum sampai tu,siaokialeong ada cakap dengan aku satu perkara,dimana harga yang aku beli dengannya tak sama dengan harga dalam resit. Sebab, takut bila rosak PDA nanti,n bila pergi hantar kedai, nanti SIS Warranty company akan mempersoakan kenapa dijual bawah daripada harga market... Hoh...

Hari Sabtu aku pi pejabat pos.Ingat nak tanya pasal barang aku,sebab tak sabar nk tengok barang yang aku beli. Last-last aku balik terus tengok-tengok bungkusan kotak ada atas meja. Pergh,gembira dan lega rasanya... hehe ... So,apa lagi,masuk bilik,cepat-cepat bukak kotaknya... hehe...Ketika masih berada didalam bungkusan lagi


Kotaknya...Pergh,excited sungguh

Dalam kotanya....


Plastik Depan pun Belum cabut lagi...


Ini dia PDA HTC TYnT II aku... Syoknya pakai PDA nih...ehhe


3 comments:

syazani said...

sungguh gembira apabila membuka kotak yang berharga...aku teringin juga

A.Manan said...

aku pakai gak PDA nih.. tapi dah lelama .. macam bosan lak.. ttthehe.. sebab dia kena pakai 2 tangan. Pastu kekadang lembab proses..pastu kekadang boleh off sendiri.. hanginnn tul

http://amananabdullah.blogspot.com

ZuL said...

aku bru jek nak start pakai PDA nie... cm best jek aku pakai,cuma kena sesuaikan diri dulu dengan PDA nih....aku pilih PDA nie pasal function dia ....