11 November 2008

Obat hye Obat....

Aduh,sejak balik dari konvo penyakit datang menimpa bertalu-talu.... sekejap demam, sekejap batuk, sekejap selsema...isk. ramai sungguh org tak sihat...SickBoo pn tak sihat,tp dia takpe...Dr. leh dpt obat free... kita nie rakyat biasa,kena beli obat.

3 hari yang lepas aku pi farmasi pergi beli ubat untuk selsema, antibiotik dan ubat batuk..dh nak habis,tp penyakit belum kurang-kurang lagi. Semalam,dapat rasa batuk cm dh takde...tp bangun pagi tadi, bila start menghirup udara bangun pagi,terasa tekak nie satu kelainan...aku pn dah terfikir...alahai,sakit tekak lagi...isk..tension sungguh. Kat office asyik batuk-batuk memanjang jek. Air sejuk tak sentuh langsung. Minum pn minum air suam-suam sahaja. Beli Tea O suam kt kedai bawah office. Tension pulak dah.

Around jam 4.30 aku call abg aku...tanya umah dia ada ubat batuk dan selsema...dia cakap ada. Aku pn fikir, cun lah,jimat duit aku. kekeke. Sampai umah dia,ubat untuk selsema ada sepapan lagi,tp ubat batuk alahai,sket jek. 2 kali makan lagi,habis laa ubat tu. Esok abg aku akan kasi ubat yang baru.

So malam tu yakni malam ini(pasal aku ini malam) try makan ubat. Kuat gak ubat yang abg aku kasi nih. Bau pn memang kuat berbanding ng ubat yang aku beli kat farmasi. Katanya seeloknya klu makan ubat batuk nie(bentuk liquid) tak yah minum air. Pasal nak kasi cerna kat tekak tu. Make sense jugak n kena ikut laa kata dia pasal dia pn doktor jugak. Ubat pun dapat free...kekeke...

Sekarang tahan laa sikit. Sebelum ini nak minum air suam/mineral pn agak susah sebab sakit tekak...isk,sakit tekak laa yg paling aku kurang suka. Nak bercakap kat office pn susah. Suara pn jadi sengau pasal campur dengan selsema. kalau aku karaoke memang hancur dia dengan suara sengau aku nih....

2 comments:

aju said...

takyah tunggu demam, sore ko mmg tak besh sejak azali pun utk berkaraoke...wakakakakaka...get well soon, abe zaag sengau!~

ZuL said...

ada sorang jek penah puji sore aku sedap.....wahal nampak sangat nak bodek haku...