30 August 2009

Ramadhan

Iyeah!!!! akhirnya aku mengupdate juga blog aku ini. Aku mengupdate pn sbb sedara aku suruh dan yang paling penting aku tergerak jugak nak update. Ada beberapa perkara yang aku nak cherita tentang ramadhan... Hehe.. bermula ng kisah berbuka puasa semalam laa...

Semalam ada family gathering laa kt rumah aku. Berbuka puasa bersama-sama 1 family. Semua adik-beradik aku bertandang dirumah aku. Fuh,cukup meriah suasana ng anak-anak buah aku pn ada sekali. Hehe. Time makan lak, aku dengan 2 orang anak buah aku iaitu si Faris ng mat Danish@abe Mat(nama glamer) bertanding sape yang paling banyak makan. So apa lagi aku ng anak buah aku bertanding laa sape makan paling banyak. Haha...giler, aku pn jadi terikut2 lak rentak diaorang nih...last2 aku tibai sampai 3 pingga... haha..gilew, budak2 nie lak ada yg tibai 3 pinggan gak dan ada yg tibai 4 pinggan... tp budak2 nie 1 pinggan diaorang segengam nasi jek. Yang pak su lak 1 pinggan 3/4 penuh...haha... Lepas makan tu, balik bilik smayang maghrib kemudian baru jek nak pi tarawikh semacam tak larat jek nak pi... Makan banyak sangat.. Tuu laa makan banyak2 lagi...hehe. Perut pn makin boroi.

Tapi hari ini aku hanya makan 1 pinggan jek, dengan relex jek boleh pergi tarawikh ng rasa sedikit mengantuk. Esok aku nak cuba berbuka puasa dengan air sejuk kemudian dengan kuih-kuih jek.

Berbanding ng bulan ramadhan tahun lepas, aku tidak merasakan kemeriahannya/jiwa ramadhan seperti tahun sudah. Entah kenapa tahun ini seperti kosong jek jiwa ramadhan. Mungkin aku tidak bersedia kot..Entah laa...aku pn xtau... Raya nanti pn semacam xtau nk beli baju kaler apa... Ada orang tu suh aku pakai baju kaler pink. Haha...Dok rasa sebelum digelak ng org ramai, anak2 buah aku gelakkan aku dulu agaknya... Kekkeke

P/S : Untuk sedara aku ab310... aku adiahkan ko kad ini untuk ko.


Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Dan Batin

3 comments:

|a|r|i|e|z|a| said...

tq tq so much dearie! :)
ko dok suruh aku jgn mls terawih. ko pn dok balun mkn byk smpai mls nk terawih. hoh! busuk!
btw, pink itu kan menarik :p comel ape!

aku namo balik!!! tolong aku sedara ku!!!!!

karengurlz said...

hahaha.. kaler pink??? lawo tu.. mcm mana rupa ko yek kalo guna baju pink.. mesti comel..=))

ZuL said...

arieza : aku membalun tanpa disedari laa... nk galakan anak buah aku makan banyak BTW... badan dia kurus kerengga. Skali suap pastu termenung... ada masalah permakanan.

karengurlz : haha...penah terfikir, klu nk tgk aku pakai pink,tunggu aku dapat GF... keke