04 September 2009

Menjelang Hari Raya

Tak lama lagi kita akan menyambut hari raya sudah...hehe. So apa aku perancangan untuk hari raya kali ini?

Xde kot... coz nothing special...just one of those days. Cm orang tua lak. Tadi time pi sembahyang Jummat tok imam ada bagitau tentang zakat fitrah.RM 6.00++,lupa dah coz time dia announce aku ngah sembahyang sunat... Sepatutnya aku dh boleh mengeluarkan zakat fitrah sendiri. Xpe lah...we wait ng see... cm tak biasa lak,2 tahun dh aku buat kerja2 bayar zakat fitrah(wakilkan ayah aku)

Sementara itu,minggu lepas aku pi jalan2 ng anak buah aku,cari2 baju melayu...lawa2 gak baju...harga pn lawa jugak. Rm120 & Rm199.99..muah muah muah...hampes sungguh harga. Ingat nak beli coz bila lagi nak beli alang2 awek ada sebelah(bukan gf aku). Namun malangnya tak terbeli pulak tetiba hilang mood nak beli baju raya...sbb xtau nak beli kaler apa. Nak beli baju raya at least kena laa matching ng sape2 ke... bru seronok raya nih. Aku tanya sorang nie,kaler purple,aku tanya tu kaler merah, aku tanya tu kaler itu,kaler ini...ampes....rasa2 baik aku pakai baju raya 2 tahun lepas. Kaler oren yg menyala. Kain yg dipilih oleh Camel ng Elin-X dulu2(2 org tu consultant fesyen aku dulu2). Skg diaorang dh takde, so kena laa berdikari dengan sendiri. Hehe. Dulu seronok gak raya coz diaorang ada..tp skg masing2 dh pulang/kerja ditempat asal,so terasa laa jugak kekurangan keseronokan. Apa kaler yang patut aku pilih untuk theme raya kali ini selain kaler pink?

Selain itu juga, aku tengah prepare xtvt tahunan aku sempena raya. Walaupn orang kata xtvt aku nie dh hampir luput ditelan zaman,aku tetap meneruskan tradisi ini iaitu, penyampaian kad raya. Tak kira laa kad raya maya @ real. Tp bagi aku,aku lagi suka yg real punya. sebab boleh buat simpan untuk kenangan abadi. Tp xtvt lom start lagi cuma aku dh start kumpul kad raya maya untuk disampaikan kepada teman-teman chatting. Nantikan kad raya aku nanti semua

P/S: Berapa ringgit untuk taruh stem utk anta ke UK ?

8 comments:

stingray said...

ko ni dah tua bangka pun still nak pilih kaler baju raya ke?
aku sejak kerja dulu, tak pernah fikir pasal baju raya. Mana yang ada yang elok, aku pakai jer. baju melayu aku sampai 4 kali raya aku pakai. tak kisahpun hahaha!!! kadang tu pagi raya pakai baju kerja muahahahaha

Setem nak gi UK takde la mahal pun, around RM1 - RM1.50 je kot kalau ikut normal post. Aku dulu selalu hantar surat ke France dalam 60sen je, tapi tu zaman sekolah dulu la...

|a|r|i|e|z|a| said...

hahaha ckp kt incik jaga kaunter kt pjbt pos, nk hntr pakai air mail to UK, kang dia timbang ar kot.. hahaha :D

ZuL said...

1) sape kata aku tua? aku masih muda...still young and dangerous...

2) aku nak letak stem Rm2 lah..kalau sampai,sampai laa...klu x,maybe sangkut kt Sweeden jek...

stingray said...

|a|r|i|e|z|a| said...

hahaha ckp kt incik jaga kaunter kt pjbt pos, nk hntr pakai air mail to UK, kang dia timbang ar kot.. hahaha :D <<--------- teringin sangat nak kad raya tuhhh!!! muahahahaah

ZuL said...

sian dia....dh laa beraya kt tempat orang... nk mengajak dh tau kita mampu...kita kirim sahaja kad raya n bunga api... kalau kena tangkap.tangkap si penerima

|a|r|i|e|z|a| said...

seting yg sengal mengal, mmg aku NAK SGT kat raya tu!!! hahahahah kesian aku dowh!! dh 4 thn aku xdpt nk beraya kt tpt sndri. ape salahnye skali skala aku bermanja mintak kad raya dr korg :(

.:GaDiS KaLiS PeLuRu:. said...

ai nak kata raya gakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk:(

ZuL said...

nak KATA raya?nah...nie dia

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,MAAF ZAHIR DAN BATIN... hehe