21 November 2009

Akaun Rapidshare

Akhirnya berakhir juga hayat akaun rapidshare premium aku yg aku beli oleh silly-liliyaya dari selamba.org. Nak rasa hangin ada jugak bila tetiba login akaun, dia kata

"Fraud detected, Account ********: This Account has been illegally used by several users."

Cilakak,bila masa aku sharing akaun lak,last time aku sharing akaun pn dengan Ghostblind, itu pn awal tahun hari tu,tapi takkan sekarang nak detect. What The F-Word. Kemudian aku contact balik si-silly-liliyaya dari selamba.org neh nak tanya,apa yang boleh buat. Dia cakap tak leh buat apa sebab akaun aku tu berasal dari bossnya yang dahulu. Sekarang dia dh jual yang original(kira boleh berlagak la). So aku kecewa laa ng sikap silly-liliyaya nih,cm nak lepas tangan,pastu aku mintak akaun lain sebagai ganti rugi. Kasi memang dia kasi, tapi tak sampai 1 minggu akaun yang dia kasi,dh kena tukar password. Pastu aku mintak lagi, pn sama jugak. Kali ke-3 aku mintak dia dh terus senyap. Kecewa sungguh ng seller cm ginie. Dh mula nak lepas tangan dengan apa yang dia buat dahulu.

Kalau orang tgh main seks and then pompuan mengandung, pastu lelaki tak nak btanggungjawab, silly-liliyaya nie species lelaki yang tak bertanggungjawab lah nih. Duit pn dia dh bagi,tapi bukannya nak kasi ganti rugi ke haper,tapi kasi akaun hack. What the F-word.

Kemudian hari ini aku check thread dia kt selamba.org,ada sorang mengamuk pasal kena tipu. Mari ikuti perbualan ini :

SELLER YG PENIPU!!!

PERHATIAN!!! DIA NI PENIPU BESAR. Korang jangan la beli apa2 daripada dia ni.

Aku baru ni ada beli acc yang long term sampai 22/03/2010 tapi baru 4-5 hari guna acc dah tak boleh pakai.

Lepas tu dia bagi lagi satu acc. tapi sama jugak, baru 1 minggu pakai dah tak boleh guna.

Dia cakap acc kena hack la, tapi aku dah lock acc. tu, sepatutnya dah tak leh hack.

Hari ni (21/11/2009) bila aku contact dia dia cakap tak leh nak tolong lagi, sbb dia dah tukar boss. Aku beli dgn dia bukan dgn boss dia. Dan dia tak pernah pun cakap dia ada boss, apa yg dia tulis kat web semua acc tu ori.

Bila ada problem mcm2 alasan. Kalau korang tak caya leh email aku at msibenn@gmail.com

Kat bawah ni aku punya log yahoo messenger:-

benn hawalit: ni pasal account rapidshare
yaya_jabine: yela
yaya_jabine: kenapa dgn ur acc
benn hawalit: i dah x leh access
benn hawalit: dia tak regognize password
benn hawalit: recognise
yaya_jabine: ape yg die tulis?
benn hawalit: The Account has been found, but the password is incorrect.
yaya_jabine: hurm
benn hawalit: bila i guna login name yg i buat: Your Premium Account has not been found.
yaya_jabine: dah bpe lme kau guna ni
yaya_jabine: ok kne steal la tu
yaya_jabine: bpe lme kau gne
benn hawalit: kan baru je beli isnin hari tu
yaya_jabine: ak mne tau ak ni bini die, die yg handle..
yaya_jabine: nnt kang mlm sket kau buzz ea sbb tgh tdo nun haa
benn hawalit: ok
yaya_jabine: btw smpi bile acc kau
benn hawalit: 22 mac 2010
yaya_jabine: okeh
benn hawalit: ni screen capture acc tu sblm dia KO


benn hawalit: assalamualaikum
yaya_jabine: wsalam
benn hawalit: nak mintak tlg pasal acc rs 8907894 yg beli isnin hari tu. dah tak leh access
yaya_jabine: oooo
benn hawalit: dia tulis The Account has been found, but the password is incorrect.
yaya_jabine: aku bg acc lain la
yaya_jabine: taw
benn hawalit: ok
yaya_jabine: kene hack tuh
yaya_jabine: accountid=9004590
password=may12fh
Valid until: Wed, 31. Mar 2010
Premium points: 2000
Traffic left: 24414 MB RM 90
yaya_jabine: kaw amek yg nih la
yaya_jabine: jgn share taw
benn hawalit: nak tanya skt.. traffic left tu maksudnya jumlah sampai 31/03/10 or tiap2 hari rs akan tambah?
yaya_jabine: tuka setting mcm biasa k
yaya_jabine: kalo bole reg email baru
yaya_jabine: tuk yg nih
yaya_jabine: daily
yaya_jabine: 5gb
benn hawalit: ok, dah tuka email, pass, & activate security lock, tima kasih


benn hawalit: a'kum
yaya_jabine: wsalam
benn hawalit: minta tlg.. acc yg u bagi aritu dah tak leh guna lagi.

benn hawalit: accountid=9004590
Valid until: Wed, 31. Mar 2010
yaya_jabine: kejap ye
benn hawalit: ok
yaya_jabine: accountid=clipbucket
password=summer1232
Expiration date:Thu, 12. Aug 2010
yaya_jabine: cube gune yg nih k


NI YG HARI NI:-

benn hawalit: a'kum.. acc. rs aritu dah tak leh guna lagi..
benn hawalit: accountid=clipbucket
password=summer1232
Expiration date:Thu, 12. Aug 2010
yaya_jabine: aku xleh nk tolong dah
yaya_jabine: tu acc dulu
yaya_jabine: boss dlu
yaya_jabine: die da xde skrang
benn hawalit: abis tu camne takkan beli 5 bln punya acc dapat guna dlm 1 bln je
benn hawalit: dah 3 acc u bagi tapi semua dpt guna kejap je
BUZZ!!!
yaya_jabine: ye
yaya_jabine: acc tuh dari boss lame
benn hawalit: so camne ne?
yaya_jabine: xbole buat ape2
benn hawalit: u kata kat site semua lehj recover
benn hawalit: ada resit la
benn hawalit: yg ori la
yaya_jabine: tuh post baru edit la
yaya_jabine: acc yg baru nih
yaya_jabine: boss baru
benn hawalit: "acc yg dijual nih ade sume detail pasal payment.. ade resit, ade transaction id sume. kalo ade suspicious activiti, rs akan trus reset password. kami akan hantar trus password tu by email.."
yaya_jabine: ye
yaya_jabine: tp itu untuk acc baru
benn hawalit: mana la saya tau u punya boss baru or lama sbb bukan beli kat dia, i beli kat u
yaya_jabine: ye
yaya_jabine: aku xleh ganti ko pnye
benn hawalit: ok takpe la kalu camtu, aku akan complen kat forum2 la..
yaya_jabine: ape2 jela
yaya_jabine: kau tau x akaun kau tu dlu ngn bos lme, acc tu dr point mcm ne ak nak dpptkan balik kalau bos da tade
yaya_jabine: mcm kau da benti kje ngn bos kau
yaya_jabine: kau da kje ngn company lain
yaya_jabine: ape2 jd kt customer ny xkn nak tuntut ngn bos baru
yaya_jabine: kau nak ckp ape2 pun ckp la
yaya_jabine has signed out. (11/21/2009 3:52 PM)

aku tak sempat nak balas dia dah cabut. nampak sangat memang bersalah!!!

JADI KESIMPULANNYA JANGANLAH KORANG BELI APA2 DARI PADA MAMAT DAN MINAH NI DUA2 PENIPU

Kemudian silly-liliyaya...korang tau apa yg dia balas?dengan angkuhnya dia menjawab

"msibenn, semua org kt selamba ni syg aku. ape la kau ni cakap ak tipu.."



What the F-word...perasan nak mampus barangkali. Kalau dulu iyer laa kot,tp sekarang tgk laa cm mana. Sekarang aku dh tak percaya dah dengan silly-liliyaya nih walaupn dia kata dia jual yang original akaun,kalau beli,akan dapat resit sebagai bukti pembelian laa...Ah, Fcuk lah semua tu. Sekali orang itu rasa tertipu,sampai bila-bila orang itu tidak akan mempercayai ko walaupn ko menggunakan method yang sama dengan orang lain.

Sekarang aku pakai yang bulan-bulan sahaja. Untung pn untung,klu kena blacklist pn takde laa rasa rugi sangat. Xpakai akaun original pn xpe

9 comments:

|arieza| said...

wahhhh smpai begitu skali huhuhu..

stingray said...

akaun RS aku pun dah tamat semalam.... banyak tak guna dari guna muahahahahahaah

ZuL said...

arieza : mmg,aku pn rasa cm tertipu jek dengan harga yang diberikan.

stingray : baik kasi kt aku jek, leh aku guna seberapa banyak yang boleh. hehe

uDean said...

ko nie pon.. dah tentu² kat jwg tu ade jual..huhu

ZuL said...

jwg bru 2@3 bulan jual jek...yg aku beli tu yg 10bln lepas... lagipn jwg jual sebulan2 jek... aku beli untuk setahun terus

buzyline said...

aku pun penah kena gak mcm ni..
aku beli punya la mhl..
seratus lebih aku beli..
tension toi pas jd cm ni..

karengurlz said...

bkn ko beli rapid aku selalu tu ngan dealer ni gak ke??? alaa aku dah biasa kes ni berlaku..akaun selalu ilangg...huhuhu...akaun ilang aku beli baru... muahahaha

ZuL said...

akaun yg aku belikan utk ko ari tu,ambil dari dia nie laa...

karengurlz said...

patutlah...ada ciri2 penipuan..huhuhu...patut akaun selalu ilang