03 November 2009

Kerja Jenayah Yang Dilakukan Oleh Golongan Pro


Aku rasa post aku kali ini akan mengundang kontroversi kot... Tp harap2 para-para reader boleh cool down, coz aku saje nak buat post ini. Xde benda nak post. Kalau ramai sangat bantahan,so aku delete jek lah post ini. Hehe

Antara kerja-kerja jenayah yang dilakukan oleh golongan professional:

1) Doktor - Menjual dadah secara haram
2) Engineer - Menipu
3) Peguam - Membela mereka yang bersalah / pecah amanah
4) Accountant - Menggelap wang syarikat @ jabatan
5) Polis - Menerima rasuah/menyalahguna kuasa
6) Juruterbang - Membuat video porno...haha(apa yek?pakat2 fikir)
7) Nurse - Menjual/mengambil dadah secara haram
8) Guru - Ajar ilmu sesat/Rogol anak murid(aju's opinion)
9) Menteri - Makan Rasuah/Menganaiya Rakyat
10)Setiausaha - Pecah Amanah
11)....

Apa lagi yek? Sama-sama kita sumbangkan idea. Nanti aku update lagi... hehe

12 comments:

|arieza| said...

hahah doctor bkn takat jual dadah je.. MC la yg paling laku! sick leave beb!! hahaha plg berharga!

ZuL said...

jual mc jenayah kecik jek..kita consider jenayah berat

|arieza| said...

aku nk jual manusia.. haaaa boleh?

aju said...

cigu...rogol anak murid...lalalalallla

ZuL said...

tak terfikir lak aku cikgu leh rogol ank murid...tp ada kemungkinan... hehe

jual manusia,boleh gak...tp hukumannya penjara jek. Tp klu dituduh mengedar dadah,hukuman gantung sampai mati..

lagi2.. hehe

karengurlz said...

rogol ank murid??? aku bantah..hahaha

paih said...

ceh...depan mata pun xnampak...
tu haa..kontraktor...makan duit rayat..wakaka

Eddie said...

Menteri - Mengayakan keluarga dan kroni dengan projek-projek kerajaan

lily_lavender said...

BPR....
cegahh rasuahh..tpii sendiri terimaa rasuah...huhu...
apa celita...lalallla....

baikk juall kuihh...nyum2

|arieza| said...

pagar <<<, suh jaga padi, dia g tibai plak padi! sungguh jenayah! :p

stingray said...

makcik penjual belacan - kurang gram bahan kandungan.......

bodolah orang yang ambil tu, makcik tu apa tau, dia berniaga kecil-kecilan je kat pasar carik rezeki, tup-tup kena tahan atas dakwaan tak cukup bahan kandungan seperti yang tertulis kat plastik/kertas. Padahal bukan dia pun yang buat belacan tu

Kesalahan yang masuk mahkamah paling tak logik aku rasa!

Sori, lari tajuk hik hik hik

cHiN said...

meh aku tmbh. doktor = licensed killer. LOL.