01 October 2009

Malas

Hehe... ari nie nak tulis topik tentang malas,dah lama jugak nak tulis pasal malas nie. Sekarang baru terfikir setelah dapat ayat malas dari ab310.

"ab310 aik carik template mun malas ish ish sedara serama ku ini!"

Malas adalah satu penyakit yang paling merbahaya dan bagi aku xde ubat kalau penyakit malas datang melanda diri sendiri. Bukan takde, tapi payah nak cari ubatnya. Sikap malas nie jugak laa buat kita mundur dan sebagainya.

Aku bukannya nak huraikan secara panjang lebar tentang malas nie. Pendek jek, cuma nak cerita kemalasan aku. Hehe. Aku bukan seorang yang malas, cuma terasa ketiadaan sokongan bila aku nak buat sesuatu. Supporter setia aku telah hilang 3 tahun lepas atas sebab-sebab yang tertentu. Bukan nak cerita kisah-kisah sejarah coz aku pn kurang berminat dengan sejarah tapi boleh mengambil iktibar dari sejarah kita. Life is full of colour and that's makes it our life wonderfull. Sejak dari itu aku mulai terasa kehilangan sesuatu yang penting dan sekarang masih mencari "sesuatu" yang hilang. Bila menjumpainya aku menjadi ragu-ragu dan kadang-kadang takut, takut perkara yang sama berulang kembali.

Sekarang aku telah menjumpa tapi takut untuk memberitahu. Yang pastu bukan bini orang @ tunang orang yang aku nak rembat....kalau nak dikatakan awek orang maybe. Tapi bagi aku,aku takkan rampas awek orang lah. Well dalam kepala aku pn dh set "Malas". Namun niat dan kehendak hati yang kuat nyaris-nyaris mengatasi kemalasan aku. Hehe... Well apa nak buat,diri sendiri jugak yang merana. Hehe...biar lah. who's cares BTW...who know's. Namun orang tu pernah aku tulis tentangnya dalam blog ini. Aku sangka,bila dok jauh2 nie, dh xde feeling lak. Tapi hampeh,masih kuat. Time aku nyaris hilang niat, boleh lak dia send MMS kt aku membuatkan niat aku kembali.

Kemudian bila aku tengok video kt blog Sickboo,tentang Nick Vujicic, dengan tajuknya

Are You Going To Finish Strong

Buatkan aku termenung jauh....jauh....jauh.....jauhhhh..........................


Am I Going To Finish Strong? He got no arms, leg but still going strong n give other motivation to keep strong until the finish. Bila difikir-fikir balik, coz aku suka berfikir kemudian menilai bukan seperti masuk telinga kiri,kuar telinga kanan.

Well am i going to finish strong with....with what? i think im gonna continue when i got the chance

2 comments:

eiman@nurizan said...

take that chance ler zaag.. kalu pompuan ada la jugak malu2 nak cakap (even skrg pompuan lagi ganas trus je cakap). lagi tak cakap tak tau.. go ahead zaag life must Ju On.. eh! go on.. hehe

karengurlz said...

RAJIN nya ko tulis ttg MALAS ekk... mula2 mls nk bc.. tp pastu rajin lak..:))