16 May 2008

No Title

Hmm,sejak aku tengok korea movie,My Sassy Girl,aku makin kerap tidor lewat. Sejak aku tengok movie itu,baru aku sedar beberapa perkara. Ianya berada didepan mata aku rupanya selama ini.Aih,sungguh lembap aku bab ini. Lambap catch-up,sebab itu payah nak dapat girlfriend.Hehe.

Aku tak tau nak tulis apa kat blog ini.Nak tido,tak boleh tidor.asyik teringatkan dia sahaja.Rindu barangkali sebab sudah lama tidak menghubungi dia. Rindu teramat sangat,entah kenapa walaupn dia layan boleh dikatakan teruk,tapi still,aih,tak tau nak cakap cam mana. Hendak sahaja aku telefon dia,tapi takut menganggu dia.Al-maklum lah,dia sudah ada pengganti baru.Dekat sikit nak dibandingkan dengan aku ini.Amat jauh...2x naik kapal terbang.

Adakah ini dikatakan Cinta atau hanya sekadar suka-suka sahaja? sebab dia laa juga telah menyembuhkan luka dihati ini yang disebabkan oleh bekas kekasih aku. Aku ada juga menceritakan how do i feel about her,then my friend conclude that, aku ini seorang yang suka memendam.Maybe betul,sebab tidak mahu ada orang yang terluka.Selagi aku boleh nampak senyuman diwajahnya sudah cukup bagi aku.:-)....Jiwang lah pulak pagi-pagi buta ini.

Kawan aku juga ada bertanya kepada aku,kenapa tak offer untuk try dengan dia,aku menjawab,takut dia belum bersedia dan pada masa itu pun aku 50-50 dan skg pn masih 50-50 lagi.Free-free kena dengan maki dgn kwn aku....hahaha....so stupid aku...

Tp aku rasa dia sudah bahagia dh sekarang dengan boyfriend yang baru.Orgnya pn handsome jugak,family ada business sendiri.Peminat pun ramai dan dia ambil berat tentang si 'dia'.

Banyak perkara aku yang aku rindu yang ada pada dia. Dia juga ialah orang ke-3 selepas Mak,ex aku mengenakan cubitan dilengan.Seronok teramat sangat....hahaha...tangan dia bagaikan tangan terminator,urat dawai,tulang besi.Bisa.Ari tu siap ada kesan lebam...Ingat nak buat kenangan,tp hilang lah pulak...haha...giler tul. Selalu jugak gi jalan-jalan/keluar mkn dgn dia. Dia juga byk memberi semangat dan idea sewaktu aku mmg down.

Aku masih ingat lagi dia,sewaktu dia hendak keluar dengan boyfriend dia,jumpa dgn bapak bf dia kot.Aku tengok,entah,xtau nak describe bagaimana. Tersangat cantik.Dengan baju merah yang aku pilih untuk dia,sehari sebelum itu dia beli.Aku speachless tengok dia...Bila jek balik,dia ckp,ada mamat indon asyik tengok dia jek.Aku gelak sakan.Katanya dia over dressing,tp bg aku ok jek kot.Bukan takat ok,tp kira masterpiece dari pilihan aku jugak.Hehe...

Tapi,orang kata jodoh ditangan tuhan.So lepas ini aku nak cari orang seperti dia dan entah kenapa rasa gembira apabila melihat dia gembira?kalau aku cintakan dia,sepatutnya ada perasaan cemburu,dengki ke haper ke.Maybe aku boleh percaya dengan boyfriend boleh jaga dia betul. Dia juga ada cete plan dia, sebelum kawin,dia nak beli kereta,nak beli rumah dulu.Then aku ckp,lambat lagi laa dia nak kawin cm tu.Hehe...

Cm mana laa keadaan dia sekarang erk?hope she is ok and happy with her boyfriend.Soon after our convocation,her boyfriend plan to engage with her and I am glad of it.

Aku tulis ini bukan untuk dia baca,tapi hanya luahan hati aku yang....

4 comments:

Anonymous said...

lu citer pasal awek sarawak yang aku kenal ke?.... from Ahmad Johan Bakry Wilson

ZuL said...

entah laa ko kenal ke tak...coz aku rasa ko mmg tak kenal

kechup said...

sengel..pgi2 jiwngan..

ZuL said...

ahaks..biase laa...tenaga down+mengantuk = jiwang lah sket2...keke