24 June 2009

AMD Vs. Intel

Tolong aku pilih mana satu yang berkenan. Technology antara 2 gergasi processor/mobo amat sengit. Tolong aku buat pilihan

AMD = Phenom II X4 940 (mampu beli)

Vs.

Intel = Core I7 (tak mampu nak beli processor tp hanya mampu beli motherboard jek.Haha)

Mungkin downgrade sikit part Intel.Suggest one yang sama taraf dengan Phenom II X4 940


4 comments:

koscek said...

go for AMD. :D coz im AMD supporter using it since AMD K6

Eddie said...

Aku dulu big fans of AMD jugak especially after Intel kena bit teruk masa zaman kegemilangan Anthlon.

but somehow aku ada baca + dengar cerita yang lately teknology intel agak lebih advance berbanding AMD dan tak lagi seperti sebelumnya.

anyway, dedua tuh pun rasanya dah best. ahaks.

metalrizca said...

AMD Phenom II X4 940 hampir setaraf ngan Intel Core 2 Quad Q9400..

Ahmad Syazani said...

AMD Phenom II 940 - sama taraf dgn Core 2 Quad Q9400 - Q9500
phenom II 940 lagi murah dari intel quad core Q9400 - Q9500...go 4 amd