31 December 2008

Good Bye 2008, Welcom 2009

Tahun 2008 banyak meninggalkan kenangan yang manis dan pahit...Tapi aku fikir kenangan manis lagi banyak dari kenangan pahit. Antara kenangan manis tahun 2008 ialah

1) Aku bersyukur pasal dapat praktikal di JKR dan diketemukan oleh seorang supervisor yang cukup berpengalaman. Memang dia telah memberi impak yang besar dalam hidupku.

2) Aku dapat A dalam Latihan Industri seterusnya, menaikan pointer aku. Hehe...

3) Diketemukan oleh Game Galaxy seterusnya menjadikan aku addict meneruskan cabarang game Galaxy nih...hehe. Disamping itu juga dapat member lagi ramai melalui game galaxy nih...dari yg tak kenal,leh jadi kenalan rapat...

4) Dapat berkenalan ng Cik D :-D (kekasih pink) n aju (kekasih gelap) ... hahaha

5) Dapat 1st kerja sebagai engineer...Tp pegang 2@3 title yakni projek engineer,site engineer, part time quantity surveyor... di Bharun & Associates...Memang sibuk sampai tak sempat nak makan bila start kerja nih... n I like it

6) Konvo jugak aku akhirnya di Unisel dalam Degree in Civil Engineering dan Dapat jumpa member2 yg hampir setahun terpisah especially kwn baek aku Camel n Elyn-X...huhu. Makin lawa diaorg nih.

7) Birthday ari tu,aku dapat satu ala2 gambar berserta ucapan yang paling best tahun nih...hihi. Mmg akan aku simpan smpi biler :-D.Xpenah org kasi kt aku cm tu

8) Aku tinggal keseorangan dirumah selama 2 bulan pasal parent aku pergi Mekah menunaikan haji...huhu..syok giler.

9) 1st time bayar bill api,air,astro,streamyx pakai duit sendiri. Terasa kepuasan...huhu...Pelik kan? Sebelum ini parent bayar semua bill,pakai duit diaorang..tp kali ini,pakai duit sendiri...huhu. Puas hati laa. Kalau asyik guna duit mak bapak, cm xbest n semakin byk membazir ada laa. Bila pakai duit sendiri baru kita akan hargai duit yg kita usaha sendiri.

Kenangan pahit pulak tahun 2008 ialah

1) Kadang-kadang teringat kat ex-gf

2) Kadang-kadang lalu depan dia on the way pergi n balik office

3) Jumpa orang-orang yg sombong/kedekut dalam alam pekerjaan.

Hurm...itu jek lah yang pahit...hehe

Perkara yang aku asyik dok fikir sejak akhir-akhir ini dan event pada tahun depan n tahun seterusnya ialah satu sahaja, iaitu :

Perkahwinan/kawen/nikah..

2 comments:

eiman@nurizan said...

ayat last tu yang menarik didengar, mana satu pilihan hati? kekasih pink ke kekasih gelap.. wakaka

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.