23 December 2008

Maxis ke Celcom

Mulai hari ini aku bertukar ke celcom. Dh 2 minggu aku tunggu nak tukar dan sekarang baru dapat tukar.

2 minggu lalu aku pergi kedai celcom untuk tukar telco@operator. Tapi yang peliknya hari tu, dia suruh isi nama, ic ng tandatangan jek. Kemudian aku balik opis tanya ada sorang accountant,pasal dia buat pertukaran telco jugak, katanya taruh nama,ic,no tepon n signiture. Tapi org tu tak mintak laa no telefon daripada aku. Pelik gak aku time tu. Tapi aku biar jek lah,pasal malas nak pergi 2x.

Last2 hari nie aku pergi jugak kat celcom center lepas meeting kat Pasir Mas tentang pra pembinaan klinik meranti. Terus tukar, katanya kena tunggu 3@4 hari untuk tukar. Tapi tak sampai 12 jam diaorang sudah tukar. Bagus pulak servis celcom nie. Cepat dan pantas.

Kenapa aku tukar ke celcom? Pasal PDA aku reject sim card maxis....bengang jugak. Sebelum nie tak reject, tetiba reject pulak sim card maxis..pelik. Siap tukar lagi sim card baru takut rosak,tapi reject jugak. Aku rasa server maxis telah downgrade kot.... Tapi masuk dalam hp sony eriksons aku ok pulak.. Tapi sony aku nak kasi kat org hajatnya pasal org tu nak hp biar laa 2nd pn.

Nak beli no celcom baru,sayang nak tukar pasal member2 dh ramai tahu no aku nih...

2 comments:

eiman@nurizan said...

biasa la zaag bila dah kerja biasanya elok tukar ke celcom.. hahah

ZuL said...

itu laa...remaja2 jek yg leh pakai maxis nie... bila dh dewasa sket nak kearah org tua,pakai laa celcom..keke